
رصد دنباله یک ابر داغ گازی

محققان ناسا توانستند با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس “چاندرا” یک ابر داغ گازی را رصد کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، محققان ناسا توانستند با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس”چاندرا”(Chandra X-ray Observatory) تصویر زیبایی از دنباله یک ابر داغ گازی به ثبت برسانند.
دنباله این ابر داغ گازی میلیونها سال نوری در پشت گروهی از کهکشانها کشیده شده است و این کهکشانها نیز در عمق خوشههای کهکشانی عظیم افتادهاند.
زمانیکه محققان این اطلاعات را به دست میآورند، میتوانند از آن برای فهم بزرگترین اجرام کیهانی استفاده کنند.
“خوشههای کهکشانی” بزرگترین اجرام جهانی هستند که با استفاده از “گرانش” در کنار یکدیگر نگه داشته میشوند.
این خوشههای کهکشانی میتوانند شامل صدها و یا هزارها کهکشان باشند.
یک خوشه کهکشانی از سه بخش تشکیل شده است، کهکشانهایی که دارای میلیاردها ستارهاند، گاز داغ بین کهکشانها و ماده تاریک که مادهای با هویتی مرموز است و بیشترین جرم کهکشان را تشکیل میدهد.
اندازه آنها از ابعاد کوچک مانند خوشه کهکشانی محلی با ۲۰ الی ۳۰ عضو شروع میشود و تا خوشههای کهکشانی کروی شکل تا دهها هزار عضو ادامه مییابد.
“رصدخانهی پرتو ایکس چاندرا” :
رصدخانهی پرتو ایکس چاندرا یکی از تلسکوپهای ناسا است که به رصد سیاهچالهها، کوازارها، ابرنواخترها و موارد مشابه، یعنی همهی چشمهها و منابع پرانرژی در جهان میپردازد.
پس از گذشت بیش از یک دهه از کار آن، دانشمندان توانستند به کمک این رصدخانه، عملا نظری اجمالی به جهان بیندازند.
به کمک رصدخانهی چاندرا میتوانیم برخورد کهکشانها، سیاهچاله با بادهای طوفانی کیهانی و پدیدههای ابرنواختری را که پس از انفجار واژگون میشوند، مشاهده کنیم.
این تلسکوپ در ردیف یکی از بهترین رصدخانههای ناسا قرار میگیرد و میتوان آن را همتراز با تلسکوپهای فضایی هابل، اسپیتزر و رصدخانهی پرتو گاما کامپتون دانست.
چاندرا همچنین از جمله ابزارهای ارتباطی عمومی برای آژانسها بهحساب میآید. ناسا غالباً عکسهای آن را در مطبوعات منتشر میکند.
علم فیزیک ، فیزیک ، علم ، اختر فیزیک ، رصد دنباله یک ابر داغ گازی